🇹🇷 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

2020 Yılının Enleri

Yılın son günlerini yaşarken 2020’nin unutulmaz yıllar arasına girdiği bir gerçek.

Bu kadar olaylı ve akılda kalıcı bir yılın sonuna gelmişken, 2020 yılının enlerini belirlemeden yılı bitirmek istemedik.
2200+ katılımcımız ile gerçekleştirdiğimiz ‘Yılın Enleri’ çalışmamızda birbirinden farklı alanlarda ve konularda yılın en iyisini, en akılda kalanını ve daha fazlasını listeledik.
İşte karşınızda 2020 yılının enleri…

1. Yılın En Akılda Kalıcı Olayı

Bu sorunun cevabı hiç kuşkusuz pandemi olacağından ötürü, katılımcılarımızdan pandemi dışında bu sene en çok akıllarında kalan olayı bizimle paylaşmalarını istedik. Katılımcılarımızın %54’ü bu sene pandemiden sonra akıllarında en çok yer edinen olayın maalesef büyük kayıplar yaşadığımız Elazığ ve İzmir depremleri olduğunu belirtti.

2. Yılının En İyi Yerli Hiti

Bu sene belki de müziğe en çok sığındığımız günleri yaşadık. Kulaklığımızı takıp yaşadığımız negatifliklerden birkaç dakikalığına da olsa kaçış yolumuz oldu. Bu durumda 2020 yılının en sevilen yerli şarkısını da belirledik. Katılımcılarımız seçimlerini yaptı ve %43 oran ile İkiye On Kala’nın ‘Kafamda Kentsel Dönüşümler’ isimli şarkısı yılın en iyi yerli hiti oldu.

3. Yılının En İyi Yabancı Hiti

Bu sene dinledikçe mutlu olunan, replay tuşunu sıkça kullandırtan şarkıyı katılımcılarımızın oyları ile belirledik. Bu yılın en sevilen yabancı hiti %43 oran ile Blackpink grubunun How You Like That şarkısı oldu.

4. Yılının En İyi Yerli Futbol Takımı

Ülkemizde büyük bir heyecan ile takip edilen futbol ligi de bu sene oldukça olaylı geçti. Türkiye ertelenen lig maçları, takımların çekişmeleri, beklenmeyen derbi galibiyetleri derken gerçekten heyecanlı bir lig seyretti. Katılımcılarımızın oylarıyla bu yılın en iyi yerli takımı %37 oy oranı ile Galatasaray oldu.

5. Yılının En İyi Yabancı Futbol Takımı

Dünya çapında da bize seyir keyfi yüksek maçlar izleten pek çok takım oldu bu sene. Özellikle evlerimize kapandığımız bu dönemde, onların maçlarını izleyerek vaktimizi keyifli bir şekilde değerlendirebildik. Katılımcılarımızın tercihi ile bu yılın en iyi yabancı futbol takımı %54 oy oranı ile Liverpool oldu.

6. Yılının En İyi Yerli Sporcusu

Bu sene ülkemizde birçok yerli sporcumuz göğsümüzü kabartacak başarıya imza attı. Bizler de onlara bu çalışmada yer vermek istedik ve katılımcılarımızdan bu yılın en iyi yerli sporcusunu seçmelerini istedik. Bu dalda en çok oy alan isim %38 ile basketbol alanında başarılara imza atmış Cedi Osman oldu.

7. Yılının En İyi Yerli Programı

Sosyal medyanın yanı sıra televizyondaki diziler ve programlar da bu sene yakın arkadaşımız oldu. Bu dönemde katılımcılarımıza en çok eşlik eden yerli televizyon programını merak ettik ve sorduk. Katılımcılarımız oldukça kararsız kaldı. Bu sene evlerimize en çok konuk olan bir değil iki adet yerli program olduğunu gözlemledik ve %34’er oy alarak en sevilen programlar Survivor ve Masterchef oldu!

8. Yılının En İyi Yerli Dizisi

Bu sene bizi ekran başına kilitleyen, gözümüzü kırpmadan heyecanla izlediğimiz o diziyi katılımcılarımız seçti. Bu senenin en sevilen ve en çok takip edilen dizisi %36 oy ile Kırmızı Oda oldu.

9. Yılının En İyi Dizi Çifti

Dizilerin birbirinden güzel ve yakışıklı başrol çiftlerinin sevenleri oldukça fazla. Bu yıla damgasını vuran, en iyi uyumu yakalayan dizi çiftini katılımcılarımız belirledi. 2020 yılının birbirine en çok yakıştırılan dizi çifti %55 oy oranı ile Hande Erçel ve Kerem Bürsin çifti oldu!

10. Yılının En İyi Kadın Oyuncusu

Bu sene izlediğimiz dizilerin başarılı kadın oyuncuları arasından en iyisinin hangisi olduğuu katılımcılarımıza sorduk. Bu yılın en başarılı kadın oyuncusu %33 oy ile Bir Başkadır dizisinde oyunculuğu ile hepimizi kendine hayran bırakan Öykü Karayel oldu.

11. Yılının En İyi Erkek Oyuncusu

Rekabetin çok kızıştığı bir diğer alan ise en iyi erkek oyuncu seçimlerinde gerçekleşti! 2020 yılının en başarılı erkek oyuncusu %35 oy alarak Mucize Doktor dizisinin başarılı ismi Taner Ölmez oldu.

12. Yılının En İyi Talk Show Programı

Gülmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz seneyi geride bırakırken bu sene bizi kahkahalara boğan, dertlerimizi unutturan pek çok talk show programına şahit olduk. Aralarından en çok güldüreni de katılımcılarımız seçsin istedik.Bu seneye damgasını vuran talk show programı %58 oy alarak Hasan Can Kaya’nın sunduğu Konuşanlar oldu.

13. Yılında Sizin Enleriniz

2020 yılının çeşitli enlerini sorduktan sonra, bu sefer enleri katılımcılarımız belirlesin istedik ve bu sene gerçekleşmiş enlerini sorduk. Neredeyse tüm sene pandeminin etkisi altında yaşadığımızdan ötürü cevaplar da çoğunluk olarak bu noktada şekillendi. Katılımcılarımızın İlk 5’i ‘’en yalnız’’ , ‘’en özlem dolu’’ , ‘’en sıkıcı’’ , ‘’en kötü’’ , ‘’en asosyal’’gibi sıfatlar oldu.
Bu cevaplardan göründüğü gibi, psikolojik açıdan oldukça etkilendiğimiz bir sene olan 2020’nin enleri oldukça olumsuz sıfatlarla belirlendi.
Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra, bu sene başına güzel şeyler gelen, krizi fırsata çeviren, bardağa dolu tarafından bakmaya çalışan katılımcılarımız da oldu. Onlar da bu seneyi ilk 3’te; ‘’en aşk dolu’’ , ‘’en başarılı’’ , ‘’en öğretici’’ gibi sıfatlarla tanımladı

2021’in daha güzel en’lerle hayatımıza girmesi en büyük temennimiz!


En son yayınlanan yazılar

Veri Odaklı Karar Verme

Veri Odaklı Karar Verme: Neden önemli ve Pollective Focus ile Pollective Connect nasıl…

4 Adımda Anket Katılımını Yükseltin

Anketiniz için istediğiniz katılımı sağlamakta ve etkileşim yaratmakta zorlanıyor musunuz? Bu yazımızda basit…
REFERANSLAR
POLLECTIVE T.C. SANAYİ BAKANLIĞI VE TÜBİTAK ONAYLI ARGE PROJESİDİR.
Pollective

POLLECTIVE'İN TAMAMLADIĞI GİRİŞİM HIZLANDIRMA PROGRAMLARI