🇹🇷 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Progressive Web App nedir?

Çarpıcı Devrim: PWA — Progressive Web App

Google önderliğinde ve altyapı gücüyle geliştirilen progressive web app mobil geleceğin en önemli üyelerinden biri. Zamanımızın ve hayatımızın her alanında kullandığımız teknolojinin aranan kanı niteliğinde bir web uygulaması diyebiliriz. PWA, çağdaş mobil web tarayıcıları üzerinden aplikasyonların ve web dünyasının faydalı özelliklerini harmanlayarak online veya çevrimdışı uygulama deneyimi sunar. Online olmadan erişilebilirlik, kolayca ana ekrana ekleyebilme, background senkronizasyonu, hız, güvenlik gibi parametreler günümüz ve gelecek dünyamızı temelinden etkileyecek olan önemli işlevsel faktörlerdir. PWA daha detaylı olarak ne yapar, online olmadan nelere erişebilir yazımızın devamında göreceğiz.

Kullanıcılar önceden bir uygulamayı telefonda tutma süresi 2 gün iken artık 2 saat gibi sabırsız bir zamanlamaya sahipler

PWA, modern web teknolojilerinin sağladığı devrim niteliğindeki özellikleri kullanmanızla birlikte, mobil aygıtlarınızda web sitenizi birer yerli uygulama deneyimiyle yararlanmanızı hatta ölçümlemelerinizi basitçe elde edebilmenizi sağlıyor. Yapacağınız düzenlemeler JavaScript ve Service Worker üzerinden gerçekleşiyor böylelikle fazla fazla özelliğe erişiminiz kolaylıkla gerçekleşmiş oluyor. Sağladığı bir çok faydadan bazıları tüm platformlarınızın tek bir merkezden kontrol ediyor olmanız bu sayede bütçenize kolaylık sağlayarak maliyetinizi de ciddi oranda azaltıyor. Cihazlarınızda herhangi bir ‘coding’ gerçekleşmediği için az yer kaplayarak alışık olduğumuz diğer uygulamalara oranla inanılmaz hızlılar. Kullanıcılar önceden bir app’i telefonda tutma süresi 2 gün iken artık 2 saat gibi sabırsız bir zamanlamaya sahipler. Unutmayalım ki tüketicilerin artık tek beklentisi fonksiyonellik.

PWA’lar günümüzde hepimizin kullanmakta olduğu işletim sistemleri olan iOS ve tabi ki Android üzerinden hayatlarımızda yer alıyor. Tarayıcı fark etmeksizin, her cihaza uyum sağlıyor.

Progressive web app kullanımı sayesinde mobil aygıtlarınızda onlarca gelişmiş özelliğe sahip olma şansınız oluyor. Bunlardan birkaçı alışık olduğunuz üzere aygıtlarınızdaki donanımlara erişim (kamera ve mikrofon gibi), push notifications ( ki günümüzün ve geleceğin en efektif tetikleyicisi diyebiliriz ), online olmadan da kullanabilmek veya çeşitli güncellemeler ile vakit kaybı yaşamamak gibi efektif özellikler diyebiliriz. PWA’lar günümüzde hepimizin kullanmakta olduğu işletim sistemleri olan iOS ve tabi ki Android üzerinden hayatlarımızda yer alıyor. Tarayıcı fark etmeksizin, her cihaza uyum sağlıyor. Frances Berriman ve fikrin uygulamaya dönüştüğü Google’ da mühendis olan Alex Russell’ın ortaya çıkarmış olduğu PWA’ları kullanarak, stratejik hedeflemeler gerçekleştirebilirsiniz. Google veri tabanlı ‘trusted web activity’ ile de güvenliğinizi önemsiyor. Kullanıcı konumlarından coğrafi hedefleme yaparak çeşitli limitler belirleyebilir, pazarlamanızı istemiş olduğunuz büyük veya küçük hedef kitleler üzerinden hayata geçirebilirsiniz. Özellikle niş markaların cihazlarınızda sürekli olarak tutmayacağınız uygulamaları açısından PWA kullanımı oldukça faydalı olabilir.

Günümüz dünyasında, kitlelere kolay ve hızlı erişebilmek pazarlama stratejilerinizde sizi başarıya götürebilecek.

PWA’lar kullanıcıya sunduğu rasyonel deneyimin yanı sıra son derece güvenli sistemlerdir. Hızlıdır; internet gücünüzle alakadar olmadan kolay ara yüzü ile rahatça kullanılabilir. Ayrıca PWA’lar sayesinde dönüşümleriniz, erişimleriniz son derece artış göstererek satış performansınıza olumlu bir şekilde yansıyacaktır.
Hemen hemen her şeyin ince hesaplamalara ve doğru zamanlamalara bağlı olduğu günümüz dünyasında, kitlelere kolay ve hızlı erişebilmek pazarlama stratejilerinizde sizi başarıya götürebilecek, ortaya çıkarılan benzersiz bir o kadar hareketli müşteri deneyimi ile de harika feedback’ler alabileceksiniz.


En son yayınlanan yazılar

Veri Odaklı Karar Verme

Veri Odaklı Karar Verme: Neden önemli ve Pollective Focus ile Pollective Connect nasıl…

4 Adımda Anket Katılımını Yükseltin

Anketiniz için istediğiniz katılımı sağlamakta ve etkileşim yaratmakta zorlanıyor musunuz? Bu yazımızda basit…
REFERANSLAR
POLLECTIVE T.C. SANAYİ BAKANLIĞI VE TÜBİTAK ONAYLI ARGE PROJESİDİR.
Pollective

POLLECTIVE'İN TAMAMLADIĞI GİRİŞİM HIZLANDIRMA PROGRAMLARI